Op zaterdag 2 juli openen de burgemeester van Albrandswaard, Jolanda de Witte en de gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon de Polderdag. Ze onthullen dan de nieuwe schilderijlijst op het Driepolderpunt. Tijdens deze dag, georganiseerd door de Vereniging Vrienden Polders Albrandswaard en gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon, stellen boeren en bewoners hun erf en akkers open voor bezoekers. Ontdek hoe bijzonder de polders zijn. Je bent van harte welkom!

Onthulling schilderijlijst en struinroute

Op het driepolderpunt wordt de oude schilderijlijst vervangen door een nieuw en blijvend exemplaar. Tijdens de Polderdag wordt de nieuwe schilderijlijst officieel geopend door de burgemeester van Albrandswaard en de voorzitter van gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon. Daarna zal ook het eerste struinpad worden geopend. Het struinpad is onderdeel van het Streefbeeld van het Buijtenland van Rhoon en de rest van de dag door bezoekers te bewandelen.

Rotterdam de boer op! en Buijtenland van Rhoon

Het Buijtenland van Rhoon werkt in dit Streefbeeld o.a. aan de biodiversiteit en in deze gedeelde doelen hebben de beweging Rotterdam de boer op! en de gebiedscoöperatie elkaar gevonden. De gebiedscoöperatie en beweging blijven elkaar opzoeken en versterken. Zo zijn de drie boeren Wiard Visser, Adjan Vos en Gert van Herk gezichten in de expositie ‘Rotterdam de boer op!’ in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en deed het Buijtenland van Rhoon als locatie mee aan de Rotterdam de boer op!-dagen. De Polderdag, georganiseerd door het Buijtenland van Rhoon en Vereniging Vrienden Polders Albrandswaard, brengen we dan ook graag onder jullie aandacht.

Polderdag Buijtenland van Rhoon / Foto door: Isabelle Boon

Bezoek de boerenbedrijven

Verschillende boeren stellen op deze dag hun bedrijf open:

  • Bij Maarten Noordzij bekijk je de kalfjes en koeien. Om 14:00 uur komt schapendrijver Paul Kok langs met zijn kudde.
  • Bij Adjan Vos is een openluchtconcert van de Volharding en staan stands van de imker, wildbeheereenheid en Rechtstreex.
  • Gert van Herk vertelt over zijn groentes van de koude grond.
  • Bij de Buytenhof pluk je zelf bloemen.
  • Ook de Portlandhoeve is te bezoeken, Belinda Hendriks geeft daar twee workshops: bloemen weven en krachtstok maken.
  • Simon Barendregt geeft in de Zegenpolder uitleg over de Waterwipmolen.
  • Op De Vlakkenburg worden kruidenwandelingen gegeven door Homemade with Green.

Kijk hier voor alle praktische informatie!

Polderdag Buijtenland van Rhoon – Vossenpad / Foto: Isabelle Boon

Boerenroutes, exclusief geopend tijdens Polderdag

Extra bijzonder zijn de boerenroutes die alleen tijdens de Polderdag te bewandelen zijn. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Een rondleiding op de alpacaboerderij bijvoorbeeld – natuurlijk ook leuk voor volwassenen – of natuurspelletjes op de Vlakkenburg. Kinderen kunnen bij Noordhoeve High Flown Stud een rondje rijden op een pony en hoefijzer gooien.

Genoeg te doen dus tijdens de Polderdag. Bezoek de website van het Buijtenland van Rhoon of van de Vereniging Vrienden Polders Albrandswaard voor meer informatie.