‘Kom lokaal en natuurinclusief genieten op grote hoogte!’ Dat was de boodschap van Rotterdam de boer op! dit weekend tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei stond het team van Rotterdam de boer op!, Fien en Maaike, op het indrukwekkende dak van het Central Post gebouw naast station Rotterdam CS. Ruim 2300 mensen bezochten het dak en de mini expo van Rotterdam de boer op! en snoepten mee van de lokale en biodiverse hapjes.

De dakbezoekers liepen een ronde en werden vanaf het dak gewezen op het Rotterdamse ommeland. Met aan de zuidkant informatie borden over de kleilandschappen van de Hoeksche Waard en het Buytenland van Rhoon waar de akkerbouwproducten vandaan komen. Aan de noordkant van het Central Postgebouw reikt het uitzicht tot aan Delft en vertelden de borden de mensen over de veenweidelandschappen van onder meer Midden-Delfland en de Krimpenerwaard en de zuivelproducten die daar vandaan komen. Aan het eind van de ronde kwamen de bezoekers op het dakterras terecht waar ze de producten konden proeven.

Uitzicht op Midden Delfland vanaf het Central Post gebouw

Uitzicht op Midden Delfland vanaf het Central Post gebouw.

De Hoeksche Chips vielen goed in de smaak bij de bezoekers, net als de Huttentutolie en het brood van Das Brot, beiden afkomstig uit het Buytenland van Rhoon. Restaurant The Harvest gaf een klein voorproefje van hun heerlijke rode kool salade en tempé van Boekweit uit de Hoeksche Waard. En de biertjes van Vet & Lazy en Rhoonse Wijze van de Vaanbrouwers vielen goed in de smaak.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.

Ik Accepteer

 

Terwijl de wachttijd om op het dak te komen opliep tot ruim een half uur bleven de bezoekers enthousiast. Op zaterdagmiddag vertelde boswachter Natascha Hokke van Natuurmonumenten over de recreatiemogelijkheden in de Noordrand van Rotterdam en op zondag informeerde het team van Rechtstreex de bezoekers over hun werkwijze en producten. Al met al een geweldig weekend en wat ons betreft voor herhaling vatbaar. Met grote dank aan de medewerking en steun van het team van de Rotterdamse Dakendagen, Rechtstreex, The Harvest, Hoekse Hoeve, Puuur Midden-Delfland en het Buijtenland van Rhoon.