Een toekomstdroom voor het Rotterdamse ommeland…

Negentien partijen werken samen om deze gedurfde droom waar te maken. De Nationale Postcode Loterij kent vijf miljoen euro toe voor de start van deze grote beweging; meer biodiversiteit op het platteland, regionaal geproduceerd eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. Dat is Rotterdam de boer op!

Onze droom in het kort

De stad en het open, weidse platteland zijn onlosmakelijk verbonden. Lokale, natuurinclusieve producten liggen in de winkelschappen. Het landschap rondom de stad bulkt van de bloemen, wilde bijen, vlinders en vogels. De boer krijgt een eerlijke prijs.

Benieuwd hoe dit droombeeld eruit ziet?

Rotterdam-Noord 2050

Rotterdam-Zuid 2050

Hoe we dit aanpakken?

Handen uit de mouwen en de schouders eronder. Eén ding is zeker: we doen het samen. Lokale boeren, grote ketenpartijen, retailers en innovatieve ondernemers. En samen met jou, de consument!

Waarom is dit nodig?

Ons winkelmandje is de meest bepalende factor voor de kwaliteit van landschap en natuur in Nederland. Hoe komt het dat we die verbinding met ons voedsel zo zijn kwijtgeraakt? De biodiversiteit heeft flinke klappen gehad. De maatschappelijke druk op de landbouw is immens en tegelijkertijd mist de boer de waardering vanuit diezelfde maatschappij.