Maandag 1 juli was Zuzanna Zielińska te gast bij onze maandelijkse online lunchlezing. Tijdens de lunchlezing vertelde Zuzanna over hoe zij met haar start-up HarvestCare een brug wil slaan tussen regeneratieve landbouw en de gezondheidszorg.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Bekijk hier de powerpoint van Zuzanna.

HarvestCare is een start-up uit de stal van Fresh Ventures Studio. Deze in BlueCity 010 gehuisveste ‘Start-Up Studio’ ondersteunt ondernemers die een bedrijf willen opstarten dat een bijdrage levert aan oplossingen voor ons landbouw- en voedselsysteem. HarvestCare opereert onder het motto ‘voedsel, en de bodem waar het uit komt, als medicijn’. Op allerlei manieren bouwt Zuzanna met haar bedrijf aan projecten die bijdragen aan de totstandkoming van een gezonder voedselsysteem, dat toegankelijk is voor een steeds groter deel van de bevolking.

Recentelijk lanceerde HarvestCare het project ‘Voedselapotheek’ waarin mensen met type 2 diabetes toegang krijgen tot lokaal, natuurinclusief & gezond voedsel, gezondheidsworkshops en begeleiding door diëtisten. Deze mensen worden gevolgd door onderzoekers om zo de impact op hun gezondheid van de deelname aan het project te volgen. De producten voor ‘Voedselapotheek’ komen van biologische boeren en tuinders die leveren via Rechtstreex. Hun bodem en planten worden onderzocht op bodem- & plant-microbioom en op nutriëntendichtheid door onderzoekers van de Universiteit Leiden binnen het Soil2Guts programma.

De lunchlezing werd deze keer in het Engels gehouden.

www.harvestcare.eu