Landbouw, natuur en voedsel zijn volop in beweging. Zo ook in Rotterdam. Boswachter Natascha Hokke van Natuurmonumenten sprak over dit unieke en ambitieuze project met Pauline Schouwenburg in de podcast ‘Helemaal naar de Kroten’ van De Platte Stad.

Podcast over de stad & het platteland

Podcastmaker Pauline Schouwenburg vertelt: “In mijn podcast spreek ik veel met lokale boeren en bewuste consumenten. Veel consumenten willen wel duurzamer of lokaler boodschappen doen, maar in de praktijk is dat lastig. In de supermarkt is het moeilijk om te beoordelen of je een goede keuze maakt omdat het eten zo anoniem is.”

Met het project ‘Rotterdam de boer op!’ willen we boeren rondom Rotterdam uit de anonimiteit halen. “Er is lange tijd naar de boeren gekeken. Maar uiteindelijk hebben we allemaal een vinger in de pap”, zegt Natascha Hokke, boswachter communicatie bij Natuurmonumenten.

Pauline: “Toen ik hoorde van dit project was ik meteen enthousiast. Meer lokale producten in de supermarkt is echt een uitkomst. Ik was benieuwd hoe Natuurmonumenten dit concreet gaat aanpakken én hoe de samenwerking verloopt tussen landbouw en natuurbeheer, want dat is best een spannend snijvlak. Heel leuk dat ik boswachter Natascha hierover aan de tand mocht voelen. Het is een erg leuke aflevering geworden.”

De podcast luister je via:

Wat jij kunt doen? Kijk eens op de pagina Doe mee.