Ben jij een Zuid-Hollandse boer en geef je de natuur op jouw bedrijf de ruimte? En, wil je graag meer leren over hoe je het verhaal achter jouw natuurinclusieve producten kan vertellen, zodat je er meer van verkoopt voor een goede prijs? Dan is de cursus ‘Marketing-communicatie voor natuurinclusieve boeren’ iets voor jou!

Waar sta je nu qua marketing & communicatie? Waar wil je naartoe? En wat heb je nodig om daar te komen? Met die vragen begint deze cursus. We kijken naar jouw bedrijf, naar je merk en naar je product. Wat is het verhaal dat jij aan je klant vertelt? Hoe komt wat jij belangrijk vindt en wat jij doet terug in dat verhaal? Als je echt even in deze vragen duikt, wordt al snel duidelijk wat jij nodig hebt om je bedrijf een stap verder te brengen.

Naast nadenken over deze strategische vragen, is er ook ruimschoots de tijd voor praktische vaardigheden. Ook hier kijken we eerst naar wat jij nodig hebt. Wil je meer leren over websites, social media en andere online zaken? Of wil je juist meer aandacht besteden aan het benaderen van de lokale pers en de inrichting van je erf en/of winkel? Tijdens de cursus zoeken wij de juiste experts bij de behoeftes van de deelnemers.

De cursus wordt opgebouwd rondom de vragen van de deelnemers. We gaan tijdens vier fysieke bijeenkomsten gezamenlijk aan de slag en tussendoor werk je aan je eigen marketing- en communicatieplan in samenwerking met een coach. Ook krijg je voor elke bijeenkomst een huiswerkopdracht.

Voorlopig programma

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data:

  • Donderdag 9 maart, 13:00-17:00
  • Vrijdag 24 maart, 09:00-13:00
  • Donderdag 6 april, 09:00-13:00
  • Donderdag 20 april, 09:00-13:00

De bijeenkomsten vinden plaats in de Voedselwerkplaats van Rotterdam de boer op! bij Herenboerderij De Vlinderstrik in Rotterdam nabij Metro Rodenrijs. Voor lunch wordt gezorgd.

Docenten en coaches

De centrale docent in deze cursus is Mariëlle Gussenhoven van Wholebrands. Na een carrière als marketeer in het grote bedrijfsleven besloot Mariëlle tien jaar geleden dat ze alleen nog maar wilde werken voor initiatieven en ondernemers die het leven op Aarde willen beschermen en versterken. Zo begeleidde ze o.a. Grutto, Wij.land en Wilderland.

Afhankelijk van de behoeften van de deelnemers op het gebied van marketing & communicatie schakelen we voor de praktische vragen en het werken aan je marketingplan docenten in als Cathy van den Berg van Friscat en korte keten expert Jan Willem van der Schans. Ook organisatoren Maaike Wermer, met een geschiedenis als communicatie-expert en persvoorlichter bij Natuurmonumenten, en Rachelle Eerhart, voorheen van Rechtstreex, denken en werken graag met je mee!

Aanmelden en meer informatie

De inschrijving voor deze cursus is inmiddels gesloten.

Neem voor meer informatie contact op met Rachelle Eerhart via rachelle.eerhart@gmail.com of 0626877657.

Dankzij een financiële bijdrage van de Voedselfamilies Academie en Rotterdam de boer op! zijn er geen kosten verbonden aan deze cursus. Je actieve inspanning tijdens de cursus is natuurlijk wel een vereiste. Dit houdt in: deelname aan de vier fysieke bijeenkomsten, de huiswerkopdracht voor elke bijeenkomst, en het werken aan je eigen marketing- en communicatieplan.

Over deze cursus

Deze cursus wordt georganiseerd door de Voedselfamilies Academie en Rotterdam de boer op! De Voedselfamilies Academie is een project van de Voedselfamilies, Wageningen Economic Research (WEcR), DRIFT, Hogeschool Inholland Delft en de HAS green academy, en wordt gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland en het Landbouwfonds van de Europese Unie. Rotterdam de boer op! is een programma gericht op het versterken van de biodiversiteit op het boerenland via het verbeteren van het verdienmodel van de boer & het aanhalen van de banden tussen stad en platteland, en wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

 

Logo Nationale Postcode Loterij