Op maandag 2 oktober was plantbased-chef Pepijn Schmeink te gast bij de maandelijkse online Rotterdam de boer op!-lunchlezing. Met zijn zaken Eendracht, Dertien en Jack Bean zette Pepijn zichzelf goed op de kaart als chef en horecaondernemer met hart voor natuur, boer én mens! En nog steeds werkt hij vanuit een stevige duurzaamheidsambitie, momenteel o.a. als ambassadeur voor Het Nieuwe Nassen, het netwerk van Blue City 010 dat de Rotterdamse horeca verbindt op thema’s als verspilling, eiwittransitie, gezondheid en duurzaam inkopen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Dit najaar organiseert Het Nieuwe Nassen een challenge voor de Rotterdamse horeca over ‘lokaal & natuurinclusief inkopen’. Vanuit Rotterdam de boer op! dragen we daar samen met De Tuin van Holland financieel en organisatorisch aan bij. Pepijn Schmeink speelt als ambassadeur een belangrijke rol in deze challenge! Hij verfijnde de afgelopen jaren zijn ambacht zo dat hij inmiddels een echte autoriteit is op het gebied van het creëren van plantaardige en gezonde gerechten die geen dierlijke inputs meer nodig hebben. Pepijn werkt al jaren met ‘nieuwe’ gewassen zoals de gele erwt en Oberkulmer rotkorn spelt, afkomstig uit de regeneratieve en natuurinclusieve teelt in de Hoeksche Waard. Met deze ingrediënten maakt Pepijn niet alleen smaakvolle gerechten, hij bespaart ook nog eens geld omdat ze veel goedkoper zijn dan vlees. In de challenge ‘lokaal & natuurinclusief inkopen’ leert Pepijn zijn collega-chefs meer over deze manier van koken.

Tijdens de lunchlezing op 2 oktober ging Rachelle Eerhart met Pepijn in gesprek over zijn visie op ons voedselsysteem, over zijn ervaringen met lokale & natuurinclusieve producten én over zijn kijk op hoe de horeca een rol kan spelen in het betrekken van mensen bij de transitie naar een duurzamer landbouw- en voedselsysteem.

PS Hier vind je meer informatie over de challenge ‘lokaal & natuurinclusief inkopen’. Lees hier het interview dat we begin 2022 met Pepijn publiceerden over zijn toenmalige restaurant Jack Bean.