Maandag 10 juni wasRosa Vendel van Wij.land te gast bij onze maandelijkse online lunchlezing. Tijdens de lunchlezing vertelde Rosa over de aanpak van Wij.land om in samenwerking met veehouders de landbouw in het veenweidegebied natuurinclusiever te maken.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Sinds kort is Wij.land programmapartner van Rotterdam de boer op!. De succesvolle aanpak van Wij.land in het noordelijke Groene Hart, Noord-Holland en Utrecht halen we daarmee naar de veenweidegebieden rondom Rotterdam. Wij.land plaatst de boer nadrukkelijk in de rol van landschapsbeheerder en zoekt in samenwerking met de boer op creatieve wijze naar manieren om zowel de natuur als het verdienmodel van de boer te versterken.

Tijdens de lunchlezing vertelde Rosa over de aanpak van Wij.land in het algemeen en over haar eigen werk in het bijzonder. Vanuit een overtuiging dat echte verandering in de praktijk moet plaatsvinden, heeft Rosa een grote liefde voor doen en uitproberen. Ze werkt daarin graag samen met allerlei partijen, ook die uit onverwachte hoek. We gaan natuurlijk ook in op de eerste projecten in onze regio!

Bekijk hier de registraties van eerdere lunchlezingen.