Op maandag 8 april was Perry Falter van Landzicht Biologisch te gast bij onze maandelijkse online lunchlezing. Na allerlei rollen in de biologische sector en horecawereld is hij een aantal jaar geleden neergestreken bij Landzicht Biologisch. Hier runt hij samen met Floor Visser het boerderij-to-business onderdeel van het bedrijf. We hebben Perry de afgelopen maanden tijdens de horecachallenge ‘lokaal & natuurinclusief inkopen’ leren kennen als een echte kenner van zowel biologische AGF als van de horeca. Hier gingen we tijdens de lunchlezing dan ook uitgebreid op in!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Perry Falter van Landzicht Biologisch – foto: Cathy van den Berg

Zoals je in dit interview met Perry kunt lezen, is het voor een relatief kleine speler als Landzicht Biologisch belangrijk om zich te onderscheiden van de grote groothandels zodat chefs echt de meerwaarde inzien van het (gedeeltelijk) overstappen naar een andere leverancier. Landzicht Biologisch onderscheidt zich van reguliere groothandels doordat ze een volledig biologisch assortiment groenten en fruit leveren dat ook seizoensgebonden is. “We hebben meer begrip voor mens en natuur,” vertelt Perry, “qua natuur betekent dat ‘biologisch’ en ‘seizoensgebonden’, en qua mens betekent het bijvoorbeeld ook dat we overdag werken en niet ’s nachts zoals bij veel andere horeca-leveranciers.” Landzicht werkt samen met 15 biologische boeren en tuinders in de regio en vult dit aanbod aan met import uit Europa. De boerderij-to-business tak van Landzicht belevert naast restaurants ook (natuurvoedings)winkels en groenteboeren in de hele Randstad.

Omdat Perry een groot hart voor biologisch heeft, is hij als een vis in het water bij Landzicht. Naast zijn kennis van de biologische producten, brengt hij zijn grote kennis van de horecasector in. Perry weet hoe chefs werken, wat ze willen én hoe hij ze goed kan helpen. Zo trekt hij menig chef over de streep om te gaan inkopen bij Landzicht. En, het zijn ook niet de minste zaken die inkopen bij Landzicht: Floor en Perry werken samen met o.a. Villa Augustus in Dordrecht en Choux en Flore in Amsterdam.

Dat horeca beleveren met biologische en natuurinclusieve producten een echt vak is, is ons inmiddels duidelijk!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer