Op maandag 5 juni om 12:00 is Gerard Teuling van MVO Nederland de spreker tijdens de derde online Rotterdam de boer op! lunchlezing. Gerard zal tijdens zijn presentatie vertellen hoe hij als oprichter van Boeren. Natuurlijk! omschakelen naar natuurinclusieve landbouw eenvoudiger maakt. En hoe hij met het Collectief Natuurlijk Eten & Drinken de markt vergroot voor natuurinclusieve producten.

Bekijk hier de registratie van deze lunchlezing.

Boeren. Natuurlijk! is een landelijk collectief van partijen met een financieel en maatschappelijk belang bij een toename van de biodiversiteit in de Nederlandse landbouw. Het bestaat uit ondernemende professionals van banken, financiers, verzekeraars, agronomen, bodembiologen, overheid, coöperaties en andere afnemers. Samen maken ze het omschakelen naar natuurlijke landbouw eenvoudiger door te helpen met business cases, financieringsplannen en netwerk.

In het Collectief Natuurlijk Eten & Drinken zijn grote inkopers van voedsel verenigd die samen zoeken naar manieren om steeds meer natuurinclusieve producten in te gaan kopen. Vanuit relatie met de producenten (of hun coöperaties) en wederzijds lange termijn commitment. Vanuit een lerende houding worden er pilots uitgevoerd, nieuwe samenwerkingen gesmeed en kennis gedeeld. Onder de deelnemers bevinden zich bedrijven als RAI, Roompot, het RadboudUMC en ABN AMRO.

De lunchlezing is toegankelijk voor iedereen met interesse in het stimuleren van natuurinclusieve landbouw en de afzet van natuurinclusieve boerenproducten. Na het verhaal van Gerard verkennen we graag hoe we van zijn aanpak kunnen leren bij het smeden van een coalitie van Rotterdamse organisaties die ook natuurinclusiever willen gaan inkopen.