Hoe kan ons voedselsysteem anders? Laat je inspireren tijdens de films van het #FoodFilmFest die van 10 november t/m 10 december ook in onze regio vertoond worden! Voor de tweede keer organiseert Voedsel Anders een bottom-up filmfestival: vijf films over het voedselsysteem worden gratis ter beschikking gesteld aan organisaties die een vertoning organiseren. 

Dit is de planning in de Rotterdamse regio! Klik op de link voor meer informatie over de vertoning. Na afloop van de vertoningen wordt op de meeste plekken een nagesprek georganiseerd om met elkaar uit te wisselen en te leren van sprekers!

Trailers
Hieronder vind je de trailers van de films die in onze regio worden vertoond. Kijk voor alle informatie over het Food Film Fest in Nederland & België op de website van Voedsel Anders.

Together We Grow is een kort, maar krachtig portret van een gemeenschapsproject in Nieuw-Zeeland waar gezaaid, geoogst, gekookt, genaaid, gerepareerd, gedeeld en gegroeid wordt. Volgens de oprichter Julia Milne is het model overal toepasbaar. Laten wij ons
inspireren?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Sur le Champ! Wat als we nu eens beter gingen produceren, in de plaats van altijd meer? In de marge van de grootschalige landbouw evolueren steeds meer boeren, zowel in hoge- als in lageinkomenslanden, naar een geloofwaardig alternatief model: duurzame familiale landbouw. Een veerkrachtig model gebaseerd op agro-ecologie en op harmonieuzer en duurzamer samenleven met onze omgeving.

‘Sur le champ’ brengt ons het hoopvolle verhaal van Cédric in België, Diamar in Peru en Mariam in Burkina Faso. Boeren en boerinnen die tonen hoe voedsel anders kan

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Seed the Untold Story Hierin volgen we gepassioneerde zaadtelers die onze 12.000 jaar oude voedselerfenis willen beschermen. Boeren,boerinnen, wetenschappers, advocaten en inheemse zaadbewaarders voeren een bemoedigende strijd voor voedselsoevereiniteit, beginnend bij het begin: zaadjes.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

The Milk System Melkveehouders, politici, lobbyisten, ngo’s en wetenschappers buigen zich over de verborgen kosten en gevolgen van een industrie met wereldwijde impact. Ze leggen verrassende waarheden achter het systeem bloot. Wie profiteert ten koste van wie? Heeft het systeem een toekomst en zijn er alternatieven? Een reis door Europa, West-Afrika en China die afrekent met vooroordelen en oplossingen aan het licht brengt.

THE MILK SYSTEM (Official Trailer) from MAGNETFILM on Vimeo.