Op 15 februari gaat ‘De Queeste’, een documentaire over drie biologische boeren in de akker- en glastuinbouw uit onze regio, in première in Dordrecht. De drie bevlogen boeren worden in de film gevolgd in hun worsteling om hun verlangen naar een duurzame voedseltransitie vorm te geven. De première is inmiddels uitverkocht, maar er zijn extra voorstellingen geprogrammeerd voor 17 en 22 februari. Aanrader!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Akkerbouwer Mees Visser van boerderij Landzicht, glastuinbouwer Frank de Koning en regeneratief strokenteler Cornelis Mosselman van BI-JOVIRA, staan centraal in de film. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen en vragen waar zij mee worstelen wordt hun zoektocht belicht. Deze documentaire geeft inzicht in wat er zoal speelt in de akker- en (glas)tuinbouw en zet kijkers aan het denken over hun eigen keuzes in de voedselketen.

‘De Queeste’ is gemaakt door Kees van Berchum en Bert den Boer. Op hun website vind je meer info over de film en de makers. Op de website van Filmtheater De Witt kan je een kaartje kopen voor de film.