De registratie van de lunchlezing is hier te vinden op Youtube. 

Op maandag 3 juli om 12:00 zijn Ruben Veefkind van Greenchoice en Paul de Graaf van Coöperatie Ondergrond te gast bij onze online lunchlezing over de waarde van voedselbossen. ‘Welke waarde hebben voedselbossen voor de biodiversiteit op het boerenland in de Rotterdamse regio?’ En, ‘wat is de waarde van voedselbossen voor bedrijven als Greenchoice?’ zijn vragen die de revue zullen passeren.

Zowel Greenchoice en Coöperatie Ondergrond zijn lid van het Actieteam Voedselbossen binnen Rotterdam de boer op! Dit team werkt aan de planning, aanleg en financiering van voedselbossen die in het kader van ons programma worden gerealiseerd. Voorbeelden zijn het voedselbos van Picnic en het voedselbos van Hofstede Lust&Last. Binnen het actieteam vinden regelmatig inhoudelijk erg interessante gesprekken plaats, goede reden om die eens voor een breder publiek te ontsluiten!

Paul de Graaf zal tijdens de lunchbijeenkomst een presentatie houden over wat voedselbossen zijn, welke soorten voedselbossen er zijn en hoe binnen Rotterdam de boer op! gewerkt wordt aan o.a. het verkennen van de waarde van voedselbossen voor de landbouw. Daarna zal Ruben Veefkind meer vertellen over de rol die Greenchoice hierin speelt als financier, waarom dit bedrijf dat doet en welke kansen hij ziet voor andere bedrijven om ook actief op dit thema te worden.

De lunchlezing duurt tot 13:00 en is toegankelijk voor iedereen met interesse in dit onderwerp.

Lees hier alvast meer over Coöperatie Ondergrond & hier over de Nederlandse bosprojecten van Greenchoice.