Een toekomstdroom voor het Rotterdamse ommeland…

Met dank aan een zeer royale bijdrage van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij van maar liefst 13,8 miljoen euro werken 25 partijen sinds 2021 samen om de gedurfde droom van Rotterdam de boer op! waar te maken: een landschap vol natuur, goed eten voor de stad en business voor groene boeren.

Onze droom in het kort

De stad en het open, weidse platteland zijn onlosmakelijk verbonden. Lokale, natuurinclusieve producten liggen in de winkelschappen. Het landschap rondom de stad bulkt van de bloemen, wilde bijen, vlinders en vogels. De boer krijgt een eerlijke prijs.

Benieuwd hoe dit droombeeld eruit ziet?

Rotterdam-Noord 2050

Rotterdam-Zuid 2050

Hoe we dit aanpakken?

Handen uit de mouwen en de schouders eronder. Eén ding is zeker: we doen het samen. Lokale boeren, grote ketenpartijen, retailers en innovatieve ondernemers. En samen met jou, de consument!

Waarom is dit nodig?

Ons winkelmandje is de meest bepalende factor voor de kwaliteit van landschap en natuur in Nederland. Hoe komt het dat we die verbinding met ons voedsel zo zijn kwijtgeraakt? De biodiversiteit heeft flinke klappen gehad. De maatschappelijke druk op de landbouw is immens en tegelijkertijd mist de boer de waardering vanuit diezelfde maatschappij.