Horeca- en zakelijke inkopers opgelet! Heb jij interesse in het inkopen van natuurinclusieve boerenproducten uit de Rotterdamse regio? Graag nemen we je mee op excursie naar twee interessante leveranciers. Op maandagochtend 6 november 10:00-11:30 ben je welkom bij Hoeve Biesland in Delfgauw, en op maandagochtend 13 november 10:00-11:30 bij Landzicht Biologisch in Strijen. De leveranciers vertellen dan meer over hun zakelijke aanbod en het is ook een mooie kans om hun boerenbedrijven te bekijken en meer te horen over hun missie! 

Maandag 6 november: Hoeve Biesland

Hoeve Biesland is de multifunctionele zorgboerderij van de familie Duijndam vlakbij Delft. Zij werken biologisch en hebben een eigen slagerij waar het vlees van hun koeien wordt verwerkt, een eigen zuivellokaal voor hun melk, een eigen bakkerij en een tuinderij. Het eigen aanbod wordt voor de boerderijwinkel en de zakelijke markt aangevuld met producten van andere biologische boeren, grotendeels uit de Rotterdamse regio. Kijk voor meer informatie op de website. In Rotterdam zijn bijvoorbeeld The Harvest, Harvest Café & Bakery, Le Nord, Jordy’s Bakery & Restaurant Rotonde al klant.

Praktische details excursie: maandag 6 november 10:00-11:30, Bieslandseweg 1 in Delfgauw. Aanmelden via dit formulier.

Maandag 13 november: Landzicht Biologisch

Landzicht Biologischis het biologische akkerbouwbedrijf van de familie Visser in Strijen in de Hoeksche Waard. Met hun groentenabonnement zijn ze sinds jaar en dag een populaire partij onder consumenten in onze regio. De afgelopen jaren is ook hun zakelijke tak stevig uitgebouwd door zoon Floor Visser. Landzicht levert een uitgebreid en bijzonder assortiment biologische groenten en fruit. In het seizoen komt veel van het aanbod van de eigen boerderij en van collega-boeren uit de omgeving. Het aanbod wordt aangevuld met import uit een gezonde en eerlijke keten. Kijk voor meer informatie op de website. In Rotterdam zijn bijvoorbeeld Fermin, Restaurant Rotonde, The Harvest, Restaurant Renilde en De Matroos en het Meisje al klant.

Praktische details excursie: maandag 13 november 10:00-11:30, Broekseweg 2a in Strijen. Aanmelden via dit formulier.

We organiseren deze excursies in het kader van de challenge ‘lokaal & natuurinclusief inkopen’ die dit najaar wordt georganiseerd vanuit het horeca-netwerk van BlueCity, Het Nieuwe Nassen. Vanuit Rotterdam de boer op! leveren we hier een financiële en organisatorische bijdrage aan omdat wij het geweldig zouden vinden als meer horeca-ondernemers gaan inkopen met hart voor boer & natuur. Lees hier meer over horeca-pioniers die dit al doen!

Mees & Floor Visser van Landzicht Biologisch op hun biologische groentenakker