Coöperatie Ondergrond ontwikkelt voedselbossen en op voedselbosprincipes gebaseerde eetbaar groene plekken in en om de stad. Daarnaast cultiveert Ondergrond een vruchtbare maatschappelijke bodem voor deze plekken, door de sociale, culturele, financiële en ruimtelijke condities te creëren waarin ze kunnen groeien en bloeien.

De coöperatie is sinds 2012 actief in Rotterdam met voedselbosbouw, als regionale partner van Stichting Voedselbosbouw Nederland en als een van de pioniers in de Nederlandse voedselbosbeweging. In de stad Rotterdam is Ondergrond inmiddels betrokken bij diverse educatieve & productieve voedselbos-locaties (van stadsrand tot binnenstad, van botanisch park tot collectieve binnentuin). Deze locaties in de stad creëren draagvlak en afzetmarkt voor de productielocaties in de regio en voor een meer natuurinclusieve benadering van onze voedselproductie. Zo versterkt Ondergrond stad-land relaties.

De ambitie van Ondergrond omvat ook het ommeland van Rotterdam. Binnen het programma Duurzame Doorbraak begeleidt Ondergrond boeren en aspirant-boeren in de regio op het gebied van visievorming, ontwerp en aanleg van professionele grootschalige voedselbosbouw. We zijn daarom heel blij met het initiatief ‘Rotterdam de boer op!’ en dragen als partner graag bij aan het stimuleren van voedselbosbouw en agroforestry en de ontwikkeling van een natuurinclusieve landbouw rond Rotterdam.

Meer informatie op ondergrond.eu.