Een gouden tip voor deze kerst? Verzamel boodschappen bij boeren in de omgeving. Scoor de mooiste biodiverse streekproducten bij de boerenbedrijven rondom Rotterdam en bereid ’s avonds met elkaar een sterrenmaaltijd!

Rondom Rotterdam vind je veel boerderijen met huisverkoop. Door een deel van je boodschappen te doen bij de boer of in de supermarkt voor biologische producten te kiezen, zorg jij met de keuze op je bord voor een mooi landschap om de hoek.

Maak kerst bijzonder met producten uit de buurt

Hoe mooi is het om te kiezen voor producten van boeren uit de buurt? Niet alleen bereid je hiermee een heerlijk gerecht – afhankelijk van je eigen kookkunsten uiteraard – , tegelijkertijd draag je bij aan de boerenbedrijven in de directe omgeving en aan het polderlandschap waar je doorheen wandelt of fietst.

Niet nadenken over het kerstmenu?

Geen inspiratie voor het menu? Kijk op PUUUR Midden-Delfland voor feestelijke recepten!

Boodschappen bestel je ook online

Ben je niet in de gelegenheid om boodschappen op locatie te doen? Via Rechtstreex bestel je de producten online en haal je ze af bij een punt bij jou in de buurt. Bestel online via:

Of zoek mooie producten via www.dekortsteweg.nl of Heerlijk van Dichtbij. Doe boodschappen bij supermarkt Gimsel of op de Rotterdamse Oogstmarkt.

Krat vol groenten / Foto: Marko Pekic

Door een deel van je boodschappen te doen bij de boer of in de supermarkt voor biologische producten te kiezen, zorg jij met de keuze op je bord voor een mooi landschap om de hoek.

Doe boodschappen bij de boer!

Hieronder een greep uit de boeren waar je zeker langs moet gaan. Of kijk op voedselfamilies.nl voor een complete lijst boerderijwinkels.

 • Boerderij de Buytenhof
  Rijsdijk 98, Rhoon

  Ten zuiden van Rotterdam, in Rhoon, vind je de Buytenhof. In de boerderijwinkel vind je pure, verse en lokale producten, wisselend per seizoen. Groenten, fruit, verse kruiden, vlees, jams & chutneys komen zoveel mogelijk van eigen land.
  Kijk op debuytenhof.nl

 • Hoeve Biesland
  Bieslandseweg 1, Delfgauw

  Voor een volle boodschappentas ga je langs bij Hoeve Biesland. In de boerderijwinkel verkopen ze alle ingrediënten voor een culinair maal. Ook vind je hier veel producten van collega-boeren uit de buurt, zoals de geitenkefir van Mart-Jan de Jong van de Bonte Weide. Rauwe melk mag je zelf tappen uit de melktank!
  Ga naar hoevebiesland.nl.

 • Hoeve Ackerdijk
  Rotterdamseweg 223, Schipluiden

  De koeien van boer Arie en zijn zoon Bas van den Berg lopen tevreden door de wei, waar ook grutto’s en tureluurs in het voorjaar hun kuikens grootbrengen. Dat wetende smaakt dat stukje kaas nog lekkerder! Echte boerenzuivel is te koop bij Boerderij Zuivel Delft. Of kijk hier voor de informatie over een biologisch vleespakket.
  Kijk op hoeveackerdijk.nl voor de informatie over een biologisch vleespakket.

 • Hoeve Rust-hoff
  Broekpolderweg 3, Maasland

  Wil je graag vlees eten tijdens het kerstdiner? Deze dieren bij boer Jeroen van der Kooij hebben een goed leven gehad. Bestel een vleespakket en maak hier bijvoorbeeld zelf een gourmetschotel van.
  Check hoeverusthoff.nl voor meer informatie.

 • Boerderij Landlust
  Oostgaag 25a, Maasland

  Biologisch boer Roel van Buuren boert op boerderij Landlust, waar de oudste delen uit 1670 stammen! Hij heeft Jersey-koeien, kippen en schapen. In de boerderijwinkel vind je rauwe Jersey-melk, Graaseieren, GraasKaas en Jerseyvlees.
  Kijk op boerderij-landlust.nl voor informatie en openingstijden.

 • Boerderij het Lansingerland
  Hoeksekade 146 A, Bergschenhoek

  In de boerderijwinkel van boerderij Het Lansingerland van Peter Gille koop je niet alleen je biologische producten, maar score je ook een lekkere organic wijn of bier voor bíj dat sterrengerecht.
  Ga naar boerderijhetlansingerland.nl.

 • Restaurant Bavette
  Kortebuurt 15, Maasland

  Heb je geen zin om te koken? Je kunt je kerstdiner ook bestellen bij boer Paul Sonneveld van Restaurant Bavette.
  Meer informatie vind je op bavette.nl.

Uniek kerstcadeau? Adopteer een koe bij boer Dirk Gravesteyn

En, zoek je nu nog een uniek kerstcadeau? Of wil je zelf meer betrokken zijn bij het boerenbedrijf? Voor 50 euro per jaar adopteer je een koe bij boer Dirk Gravesteyn in Oude Leede. Zo zorgen we samen voor een levend boerenland! Kijk op melkveebedrijfgravesteyn.nl.

Fijne feestdagen!