Het is pas écht lente als de koeien naar buiten gaan. En dat was vandaag, aan de start van een zonnig paasweekend, het geval op Hoeve Bouwlust in Maasland. Na een winter op stal kunnen de koeien niet wachten om de weilanden in Midden-Delfland op te zoeken. Dat gaat gepaard met de nodige uitbundigheid. De koeien staan weer in de wei!

Geloei op het erf

Voordat de staldeuren geopend worden door familie De Vette, laten de dames al flink van zich horen. Het geloei galmt over het erf, ze weten heel goed dat ze weer naar buiten mogen!

Wanneer de deuren openen, rennen de koeien richting de wei. Dit gaat samen met een vrolijke hupjes, springen en dansen. Eenmaal de uitbundigheid gevierd, wordt het verse gras gegrazen en de frisse lucht gesnoven.

Kringloopboeren Midden-Delfland

Op het erf van Hoeve Bouwlust kun je van alles beleven: overnachten, de boerderijwinkel, verschillende activiteiten en veel boerderijdieren. Maar bovenal maken ze hier mooie, lokale producten. Ze zijn hier kringloopboer: veevoer wordt bijvoorbeeld zoveel mogelijk op eigen grond verbouwd en mest volledig verwerkt kan worden op het bedrijf. Zo worden het klimaat, het milieu en de natuur minder belast.

Het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland is een open weidelandschap, ingeklemd tussen de grote steden Rotterdam, Den Haag en Delft. Het wordt gekenmerkt door het boerenland en haar boerenbedrijven. Koeien staan in de wei, vogels hebben er hun thuis en verse melk, kaas, vlees en honing kun je bij de boer halen.

Boerenijs van koeienmelk

Boer Peter de Vette van Hoeve Bouwlust melkt de koeien twee keer per dag met de robot. Op eigen erf wordt de melk verwerkt tot heerlijke zuivelproducten waaronder Bouwlust-boerenijs, te verkrijgen op het boerenerf!

Wil jij langs bij Hoeve Bouwlust? Dat kan! Kijk op hun website voor openingstijden en activiteiten.

Boerenproducten naar hartje Rotterdam

Hoeve Bouwlust ligt op een steenworp afstand van Rotterdam en is onderdeel van Heerlijk van Dichtbij, een coöperatie van 12 boeren en telers samen diverse streekproducten naar het omringende stedelijk gebied willen brengen. Onlangs zijn de beweging ‘Rotterdam de boer op!’ en Heerlijk van Dichtbij een samenwerking gestart om Rotterdamse supermarkten en horeca te veroveren met de overheerlijke streekproducten van Heerlijk van Dichtbij-boeren, zoals Hoeve Bouwlust. Smakelijke, lokale, eerlijke en duurzame producten die bijdragen aan meer biodiversiteit, lekker eten voor de consument en een eerlijke waardering voor de boer is het vertrekpunt van beide partijen.