Goed nieuws uit het ommeland! Dolf Heikoop en Thomas te Grotenhuis, twee biologische melkveehouders uit de Krimpenerwaard, slaan de handen ineen met Marijke Booij van Booij Kaasmakers uit de Alblasserwaard, en presenteren: BioBuur, versneden biologische kaas voor bedrijven & instellingen. BioBuur wil deze kaas graag gaan leveren aan bedrijven en (overheids)instellingen en doet momenteel een verkenning naar hun kansen in de markt. Jouw hulp is hierbij welkom!

Steeds meer mensen doen lokale boodschappen en weten waar hun eten vandaan komt. Maar hoe is dat op het werk? Er wordt ontzettend veel gegeten in bedrijfsrestaurants en kantines, maar de inkoop is hier nog maar zelden lokaal en natuurinclusief. Daar wil BioBuur iets aan doen!

Wie zijn BioBuur?
Biobuur is een coöperatie in oprichting. Thomas, Dolf en Marijke willen met hun kaas bijdragen aan de biodiversiteit in de Krimpenerwaard, een gezond platteland en lekker eten voor de stedeling. Thomas en Dolf hebben veel natuurgrond in beheer, maar de vergoeding hiervoor dekt maar 70% van de kosten. Met BioBuur hopen de boeren een hogere prijs voor hun melk te kunnen krijgen, zodat ze het natuurbeheer kunnen blijven doen. Marijke maakt al jaren kaas en heeft ook al jaren de wens om dit in coöperatief verband met boeren te doen, iets dat in andere landen heel gebruikelijk is. Met de smaakvolle natuurmelk van Thomas en Dolf heeft Marijke een tijdje geleden voor het eerst kaas gemaakt en hij is heerlijk!

Wat is het plan?
De coöperatie wil deze biologische kaas graag versneden gaan leveren aan Rotterdamse bedrijven en instellingen. Omdat duurzaam inkopen hoog op de agenda staat bij overheidsinstellingen, worden daar in eerste instantie de kansen verkend. Vanuit Rotterdam de boer op! financieren we deze marktverkenning en de verkenning wordt uitgevoerd door Mathijs Huis in ‘t Veld en Sophie de Groot.

Wil je helpen?
Wil jij de kaas van BioBuur op je werk? BioBuur komt graag in contact met de persoon die de inkoop doet voor jouw bedrijfsrestaurant of kantine. Stuur een mailtje naar info@biobuur.nl en ze nemen contact op!

BioBuur is tot stand gekomen i.s.m. Voedselfamilie Krimpenerwaard & Rotterdam de boer op!. De foto’s bij dit bericht zijn afgelopen zaterdag genomen op de Rotterdamse Oogstmarkt waar BioBuur de eerste kaas liet proeven aan bezoekers van de markt!