Wil jij als natuurinclusieve boer, maker of horecaondernemer een keer op de Rotterdamse Oogstmarkt staan? Dat kan! Vanuit Rotterdam de boer op! bieden we nu de mogelijkheid om gebruik te maken van onze wisselkraam.

Hoe werkt het?

Rotterdam de boer op! heeft voor het hele jaar 2023 een marktkraam gehuurd die gratis gereserveerd kan worden door boeren, makers of horecaondernemers. Een mooie kans om de bezoekers van de markt kennis te laten maken met jouw natuurinclusieve product!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.

Ik Accepteer

Eerste ervaringen

Cornelis Mosselman van Bi-Jovira en Bas van den Berg van Hoeve Ackerdijk gingen je al voor. Hoe zij het beleefd hebben?

Mosselman: “Het verbinden van teler en consument is heel hard nodig voor de verduurzaming van de landbouw. Daar ben ik van overtuigd. Deze markt is natuurlijk het ultieme middel om die verbinding weer tot stand te brengen. Ik vind het leuk omdat je hier echt twee compleet verschillende werelden bij elkaar brengt. Ik heb geleerd dat het goed is om uit je comfort zone te gaan. Dit is wel redelijk uit mijn comfort zone, moet ik zeggen! Zo midden in de stad.”

Van den Berg: “Het was een erg leuke en nuttige dag. We wisten vantevoren niet wat we konden verwachten wat betreft verkoop. Uiteindelijk was het prima, maar ook niet overweldigend. Ik zie het daarnaast vooral als manier om onze naamsbekendheid te vergroten en in gesprek te gaan met onze klanten. Zo zijn we te weten gekomen dat de komijnekaas goed bevalt. Dat had ik zelf niet bedacht!”

Waardering voor het product

Tuinder Gert van Herk uit het Buijtenland van Rhoon staat al jaren op de Rotterdamse Oogst. Vroeger leverde Gert zijn groentes ook aan de veiling maar dat stond hem steeds meer tegen. Zijn met zorg geteelde producten gingen in de anonieme keten en werden steeds minder waard: “Ik kreeg nul waardering voor mijn product. Toen besloot ik: ik stop als tuinder of ik probeer het anders af te zetten.” Hij koos voor de tweede optie en ging telen voor de lokale markt. Gerda van de Rotterdamse Oogstmarkt vroeg al langere tijd of hij daar ook wilde staan. Hij was enthousiast maar had zelf geen tijd. “Gerda plaatste donderdag een oproep voor een verkoopster en Mijke reageerde. Op zaterdag stond ze al op de markt, dat is nu bijna 10 jaar geleden.” Ze is nog steeds het vaste gezicht van de kraam. De Oogstmarkt bevalt Gert goed: “Ik vind het directe contact met de klant heel leuk en ik weet nu waar mijn producten blijven. Daardoor krijg ik waardering.” Bovendien krijgt hij een eerlijkere prijs voor zijn producten dan via de veiling.

Rotterdamse Oogst

Elke zaterdag vind je op Noordplein in Rotterdam-Noord een ouderwetse boerenmarkt waar, zoals Rotterdamse Oogst zelf zo mooi omschrijft, je een mix vindt van het beste dat platteland en stad elkaar te bieden hebben. “De Rotterdamse Oogstmarkt is een plek waar boeren en verwerkers, uit een straal van 50 km om de stad, hun producten aan Rotterdammers kunnen verkopen. Op deze manier is er zo weinig mogelijk afstand tussen boer en bord”, vertelt oprichter Gerda Zijlstra.

Reserveer de wisselkraam!

Heb je interesse? Neem dan contact op met Rachelle via rachelle.eerhart@gmail.com.