Rondleiding bij bevlogen teler van (klein)fruit bij BesTFruit

21 mei 2022 om 10:00 - 16:00
Laden Evenementen

Om te zien hoe een grote diversiteit aan (klein)fruit groeit ben je bij BesTFruit aan het juiste adres. Sinds enkele jaren zijn wij op een bewuste manier bezig om een bijzonder bedrijf op te bouwen. Stukje voor stukje worden de oude appelbomen gerooid om plaats te maken voor een grote verscheidenheid aan kleinfruit. Voornamelijk telen wij frambozen, bramen en rode bessen. Maar ook de van vroeger bekende kruisbessen en witte bessen. En voor veel mensen wat onbekendere soorten fruit als kiwibessen, honingbessen en gojibessen.

De grote verscheidenheid aan gewassen brengt een mooie biodiversiteit met zich mee. Onder andere hierdoor hebben wij bijna geen last van ziekten en plagen in ons fruit. Dit helpt enorm bij onze biologische werkwijze. Met biologisch telen zijn wij direct vanaf de start van ons bedrijf begonnen, en sinds begin vorig jaar zijn we ook officieel in omschakeling om biologisch gecertificeerd te worden. Wij zijn er van overtuigd dat de natuur alle middelen geeft om een gewas goed te laten groeien en bloeien. Door de natuur in de boomgaard continu te volgen leren we met vallen en opstaan om het beste fruit te telen. Onze producten zijn te koop bij veel lokale verkooppunten, onder andere via Rechtstreex.

Op zaterdag 21 mei, tussen 10:00-16:00u, kun je samen met ons langs alle bovenstaande gewassen lopen. En onderweg zien we dan gelijk hoe onze ‘verse’ knoflook staat te groeien, hoe onze nieuwe aanplant ervoor staat en welke dieren er in de boomgaard leven. Voor de kinderen is er een kleine speeltuin. We zitten nu volop in het groeiseizoen en als het mee zit is er van de eerste gewassen al wat oogstbaar en dan zal dit ook te koop zijn; denk aan duurzaam lokaal geproduceerde rabarberbubbels, groenteplanten voor de eigen tuin en oogst uit eigen boomgaard. Hier vind je de link naar onze locatie op de kaart.

Kom je ook? Je bent van harte welkom!

Ga naar de bovenkant