Quinoa uit de Hoeksche Waard. Oesterzwammenspread van Rotterzwam uit Tropicana. Biologische groenten van het seizoen van boerderij Landzicht. Zuivel van Van Winden uit Midden-Delfland. Aan de Zwaanshals in Rotterdam vind je sinds kort BOERgondisch Rotterdam, een pop-up buurtsuper waar je eerlijke en ambachtelijke producten uit regio Rotterdam kunt halen.

Gezondere keuzes met respect voor de aarde

In de supermarkt kun je een hele maaltijd inslaan: groenten, fruit, brood, zuivel, eieren, houdbare producten en meer. Alles wat je hier in de schappen vindt, is geproduceerd in de omgeving van Rotterdam met respect voor de aarde. Initiatiefnemers Serge Knook en Robert-Jan Piek willen hier inspireren tot het maken van gezonde(re) keuzes als het gaat om voeding. De winkel wordt ook een afhaalpunt van Rechtstreex.

Groenten van het seizoen van boerderij Landzicht uit de Hoeksche Waard

Groenten van het seizoen van boerderij Landzicht uit de Hoeksche Waard

Samen impact maken

De veranderende wereld van voeding, de toekomst van hun kinderen en hun eigen gezondheid heeft Serge en Robert-Jan doen besluiten om samen impact te maken. Serge heeft vorig jaar zijn baan opgezegd als algemeen directeur van een cateringbedrijf en Robert-Jan is zelfstandig ondernemer en samen vertaalden ze hun jarenlange ervaring in food én hun ambitie om het systeem te veranderen in het concept BOERgondisch Rotterdam.

Robert-Jan: “Ons eten komt voor 70% uit de supermarkt. Het aanbod gezond voedsel is hier zwaar ondervertegenwoordigd en er wordt alleen op prijs actie gevoerd. Ondertussen lopen onze zorgkosten uit de hand vanwege aandoeningen die grotendeels lifestyle gerelateerd zijn. De oceanen zitten vol plastic en het ene na het andere voedselschandaal komt in het nieuws. We gaan met BOERgondisch Rotterdam een nieuwe standaard neerzetten waarin alleen gezond eten de norm is. Verpakkingen weloverwogen gekozen worden en de keten kort, herkenbaar en eerlijk is. En we gaan laten zien dat dat allemaal kan zonder in te leveren op genieten.”

Winkelschappen liggen vol met eerlijke en lokale producten

Winkelschappen liggen vol met eerlijke en lokale producten

Plek in de schappen

Er zijn veel mooie initiatieven die moeite hebben om een plek in het huidige en toekomstige voedselaanbod te verwerven. BOERgondisch Rotterdam biedt deze makers een plek in de pop-up buurtsuper. De afgelopen maanden heeft het Rotterdamse publiek al op een kleine schaal kennis kunnen maken met BOERgondisch Rotterdam en een aantal foodpartners op de Rotterdamse Oogstmarkt. In de buurtsuper van 80m2 is het assortiment fors uitgebreid.

Kom langs bij BOERgondisch Rotterdam!

BOERgondisch Rotterdam is van woensdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 20.00 uur geopend. Neem zelf je boodschappentas mee en kijk eens rond!

Zero waste bij BOERgondisch Rotterdam

Zero waste bij BOERgondisch Rotterdam