Natuurvriendelijk, lekker en lokaal eten en drinken op de Rotterdamse werkvloer. Eten dat met liefde voor de natuur in het Rotterdamse ommeland wordt geproduceerd. Daar gaan we voor! Waarom? Omdat het niet goed met de natuur, ons landschap en de biodiversiteit. Met de juiste keuzes van wat jij eet en drinkt, kun je de natuur en de boeren een handje helpen. Ons doel? Bij minstens 100 bedrijven in en om Rotterdam zorgen voor een structureel natuurvriendelijk en lokaal aanbod. Samen met 15 ambassadeurs brengen we werknemers in Rotterdam beweging om hun werkgevers hiervan te overtuigen. Zo willen we Rotterdam stap voor stap voorzien van natuurlijkvriendelijk en lokaal voedsel! 

Rotterdam de boer op! zoekt voedselambassadeurs 

Ben jij of ken jij iemand die echt het verschil wil maken om natuurvriendelijk, lekker en lokaal eten en drinken op de kaart te zetten bij Rotterdamse bedrijven? Ken je veel mensen die in Rotterdam werken? Die mensen graag mensen in beweging wil krijgen, en zo een bijdrage wil leveren aan een beter voedsellandschap? Die mee wil helpen om Rotterdammers aan hun werkgever te vragen om lekker en natuurvriendelijk Rotterdams eten in de kantine, op de lunchtafel of bij de borrel op de kaart te zetten? Met elkaar kunnen we deze verandering realiseren! Rotterdam de boer op zoekt voedselambassadeurs!  

Word jij onze voedselambassadeur? 

Wij geloven dat je verandering niet oplegt van boven af. Wij geloven in verandering vanaf de werkvloer. Door zoveel mogelijk Rotterdamse werknemers in beweging te krijgen, brengen we verandering op de Rotterdamse werkvloer. En dat gaan we samen met 15 voedselambassadeurs realiseren! Als voedselambassadeur breng je zoveel mogelijk werknemers in beweging. Jouw kennis, Rotterdams netwerk en wil om bij te dragen aan een duurzamer voedsellandschap zijn daarvoor cruciaal! We doen dit samen en helpen je op weg. Je volgt bijvoorbeeld gratis een supergaaf inspirerend 5-daags trainingsprogramma (praktijk en inhoud). Je ontwikkelt vaardigheden rond ‘Organizing’, de methode om verandering van onderop te creëren. Je komt van alles te weten over de voedseltransitie en hoe de voedselketen eigenlijk werkt. Ook leer je het voedsellandschap van Rotterdam kennen. 

 Ben jij of ken jij iemand die niet kan wachten hieraan bij te dragen? Kijk dan snel op eetnatuurlijklokaal.nl 

"Een gezonde lunch op je werk met lokale groenten en granen geeft je een oppepper en is gewoon echt lekkerder!” Gwen Haslinghuis, groentenkok

“Een gezonde lunch op je werk met lokale groenten en granen geeft je een oppepper en is gewoon echt lekkerder!” Gwen Haslinghuis, groentenkok

 

“Door de Rotterdammer te verbinden met lokaal eten en drinken, vergroot je het respect voor de waarde van voedsel” Jasper de Lange, aanjager duurzame voedseltransitie