Rondleiding en proeven bij boerderij De Bonte Weide

21 mei 2022 om 11:30 - 12:30
Laden Evenementen

De Bonte Weide is biologisch zijn met hart en ziel. Er wordt veel gedaan aan natuurbeheer, zowel weidevogelbeheer als de ontwikkeling van kruidenrijke graslanden. Dit grasland is de basis van de voeding van onze melkgeiten.

Qua fokkerij hebben we een gesloten bedrijfsvoering. Dit houdt in dat we geen bokken aankopen, maar ze zelf aanhouden. Dit doen we aan de hand van een fokkerijplan, om inteelt te voorkomen. De jonge geitjes groeien op tot melkgeitjes. De jonge bokjes brengen we zelf groot tot ze geslacht kunnen worden.

We maken zelf geitenkefir, wat goed is voor je spijsvertering, wat weer een positief effect heeft op je immuunsysteem, omdat 75% van je immuunsysteem zich in je spijsverteringskanaal bevindt. En het is een bron van proteïne. En het is zóóó lekker! Je kan het niet laten staan.

We doen meer dan produceren. Voor onze stroomvoorziening hebben we 196 zonnepanelen. We wekken iets meer stroom op, wat we zelf gebruiken. Dus laat de zon maar schijnen.

Ook doen we veel aan natuurbeheer. De helft van het grasland wat we beheren is kruidenrijk grasland. Op de andere helft van het grasland wordt aan de slootkant anderhalve meter niet bemest. Hierdoor verschraal je de slootkant, waardoor je een grotere variatie aan planten krijgt. Ook insecten en andere dieren vinden dit fijn!

Op zaterdag 21 mei heten we je graag welkom op de boerderij en vertellen je alles over de kringloop op het bedrijf. We geven een rondleiding, laten je de dieren en de lammetjes zien, kunnen je alles vertellen over het gevarieerde gras en laten je de zuivelruimte zien. Je kan de kefir proeven en ons winkeltje is open.

De rondleiding is van 11:30 – 12:30u en er is plek voor 15 mensen. Bij veel animo komt er een extra ronde bij. Je kan je hieronder aanmelden. Je bent van harte welkom! Kom je ook?

Ga naar de bovenkant