Schapen drijven op Belevenisboerderij Schieveen

21 mei 2022 - 22 mei 2022
Laden Evenementen

Op Belevenisboerderij Schieveen vind je koeien, geiten, kippen, maar vooral … schapen! Hoewel de schapen zich op het Rotterdams platteland thuis voelen, kun je ze ook in het hartje van Rotterdam tegenkomen. Van april t/m november loopt stadsherder Martin Oosthoek met zijn kudde schapen op iconische plekken in Rotterdam. Hier laat hij de schapen het gras kort grazen.

De schapen worden dagelijks verplaatst naar een andere ‘weide’. Kijk dus niet raar op als je de schaapskudde ziet wandelen over de Brienenoordbrug, door stadswijken of langs het Kralingse bos. Maar hoe doet stadsherder Martin dat nu precies?
Zijn hond, de border collie, is onmisbaar in het hoeden van de schapen. De meeste herders hebben een eigen hond. De honden worden geselecteerd op hun intelligentie. Hierdoor kan het uiterlijk van de honden nogal van elkaar verschillen. Het is belangrijk dat er regelmatig met de honden getraind wordt. Zo blijven hond en baas een team.

Speciaal voor de Rotterdam de boer op!-dagen geeft stadsherder Martin een demonstratie schapen drijven. En geeft hij uitleg over de boerderijproducten die ze verkopen. Wil jij erbij zijn? Zowel op zaterdag als op zondag geeft Martin drie demonstraties; om 12:00u, 14:00u en 16:00u. Kom langs!

 

De deelnemende boeren uit Midden-Delfland zijn partner van PUUUR Midden-Delfland, de gebiedsmarketingorganisatie voor het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland.

Ga naar de bovenkant